Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών & Δημόσιας Υγείας

AΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΜΗΜΑ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Το Τμήμα Αλληλεγγύης – Ειδικών Πληθυσμιακών Ευπαθών Ομάδων – Εθελοντισμού του Δήμου Καρδίτσας βρίσκεται στο αίθριο της Νέας Αγοράς και ασχολείται:

  • Με την δημιουργία  Κοινωνικού  Μητρώου Απόρων

  • Με το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

  • Μεριμνά για τους συμπολίτες  που έχουν την ανάγκη μας.

Οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Μητρώου Απόρων δέχονται τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, σχολικά είδη κ.α. από το Τμήμα μας και χορηγοί αυτής της προσπάθειας είναι οι καταστηματάρχες, οι επιχειρηματίες και οι φορείς του Νομού μας.

Στο κοινωνικό μας έργο, το οποίο είναι δύσκολο, αρωγοί είναι οι εθελοντές μας, οι οποίοι αφιερώνουν ανιδιοτελώς πολλές ώρες στο Τμήμα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία μας, μπορείτε να επικοινωνείτε  στο τηλέφωνο 2441350719, καθημερινά εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι δράσεις του Τμήματός μας θα παρουσιάζονται στα σχετικά Δελτία Τύπου, τα οποία δημοσιεύονται και στις τοπικές εφημερίδες.

Η κοινωνική δράση του Δήμου Καρδίτσας το Δεκέμβριο

Ο Δήμος Καρδίτσας και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Αλληλεγγύης Ειδικών Ευπαθών Ομάδων, Εθελοντισμού το μήνα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ προσέφερε:

1. α) Σε  1317 οικογένειες  τρόφιμα ,νωπά κρέατα ,γαλακτοκομικά είδη ,  γλυκά, λαχανικά, φρούτα, είδη προσωπικής  υγιεινής ,  κ.α.

>>>

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κοινωνική δράση του Δήμου Καρδίτσας το Δεκέμβριο

Προσφορά της Ε2 Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Ε2 Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας οι οποίοι συγκέντρωσαν τρόφιμα, τα οποία και παρέδωσαν στην Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης κ. Ελ. Αντωνίου, η οποία τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την πράξη τους. Τα τρόφιμα θα δοθούν σε εγγεγραμμένους

>>>

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσφορά της Ε2 Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας

Ευχαριστίες προς την Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας

Η Αντιδημαρχία Αλληλεγγύης, Ειδικών Πληθυσμιακών και Κοινωνικών Ομάδων & Εθελοντισμού ευχαριστεί το προσωπικό της Αστυνομικής Δ/νσης Καρδίτσας για την συγκέντρωση και προσφορά τροφίμων, παιχνιδιών και ρουχισμού, τα οποία θα διατεθούν σε εγγεγραμμένους του Κοινωνικού Μητρώου Απόρων του Δήμου.

>>>

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ευχαριστίες προς την Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας

Οι μαθητές “αγκαλιάζουν” τη Δανειστική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων του Δήμου Καρδίτσας

Την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή της σχολικής κοινότητας στην πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας να δημιουργήσει  Δανειστική Δημοτική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων, ζήτησε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Πέμπτη 15/12 στο Δημαρχείο με τα 15μελή των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

>>>

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι μαθητές “αγκαλιάζουν” τη Δανειστική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων του Δήμου Καρδίτσας

Απολογισμός κοινωνικής δράσης του Δήμου Καρδίτσας για τον Νοέμβριο

Ο Δήμος Καρδίτσας μέσω της Αντιδημαρχίας Αλληλεγγύης Ειδικών Ευπαθών Ομάδων, Εθελοντισμού το μήνα Νοέμβριο προσέφερε:

α) Σε 1084 οικογένειες τρόφιμα, νωπά κρέατα, γαλακτοκομικά είδη, γλυκά, λαχανικά , φρούτα, είδη προσωπικής υγιεινής , κ.α.

β) 39 δεματάκια με ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, παιδικά , σχολικά είδη κ.α.

>>>

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απολογισμός κοινωνικής δράσης του Δήμου Καρδίτσας για τον Νοέμβριο

Παιχνίδια για παιδιά άπορων οικογενειών συγκέντρωσε το ΚΔΑΠ “Παιδικό Στέκι”

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών “Παιδικό Στέκι” που ανήκει στον Εκπαιδευτικό Όμιλο “Ευρωιδέα” με Δ/ντρια την κ. Φένια Τζέλλου κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου υλοποίησε τη δράση “¨Ενα παιχνίδι, μια αγκαλιά”, με στόχο τη συγκέντρωση παιχνιδιών για παιδιά άπορων οικογενειών.

>>>

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παιχνίδια για παιδιά άπορων οικογενειών συγκέντρωσε το ΚΔΑΠ “Παιδικό Στέκι”