Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημ. Συμβουλίου Καρδίτσας στους αγρότες

dimotiko-symvoulio-karditsas-01Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τρίτη 29/1/2013 συζήτησε σχετικά με τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του αγροτικού κόσμου του Νομού που κατέρχεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

1. Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των αγροτών της Καρδίτσας και όλης της χώρας ενάντια στις νέες επιβαρύνσεις (φορολογία, χαράτσια, αύξηση φόρου πετρελαίου και εισφορών ΟΓΑ, κατάργηση δώρων στις συντάξεις) και τις κατευθύνσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), καθώς και τη διεκδίκηση ικανοποιητικών τιμών για τα προϊόντα τους που θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα και θα κατοχυρώνουν το θεμελιώδες δικαίωμά τους να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους .

2. Καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που θα συμβάλουν στην βελτίωση των τιμών όλων των αγροτικών προϊόντων, τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, προωθώντας παράλληλα την ολοκλήρωση όλων των μεγάλων τεχνικών έργων που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα.

3. Θεωρεί οτι ο αγροκτηνοτροφικός τομέας αποτελεί τη βάση της πραγματικής οικονομίας και μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία επανεκκίνησής της και αναβίωσης της υπαίθρου μας, για να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

4. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο και να σταλεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τους Βουλευτές του Νομού Καρδίτσας, τον Περιφερειάρχη και τη Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.