Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Καρδίτσας

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21/1 στο Δημαρχείο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Κ. Παπαλός, οι Αντιδήμαρχοι: Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Φιλ. Κωτούλας, Διοικητικών Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Προγραμματισμού & Διαφάνειας κ. Χαρ. Παπαδημητρίου, Καθαριότητας και Δημ. Αστυνομίας κ. Δημ. Κωστόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Αντ. Κωνσταντέλλος, ο Δ/ντης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου κ. Γ. Αγγέλου και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Διοικητικής Μέριμνας & Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωαν. Παπακυρίτσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πολιτική προστασία στο Δήμο Καρδίτσας σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων, παγετού και πλημμυρών και επικαιροποιήθηκε το πρόγραμμα δράσης των υπηρεσιών του Δήμου σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Το όλο σχέδιο, όσον αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών ενδεχόμενων χιονοπτώσεων, προβλέπει μεταξύ άλλων τον εκχιονισμό των κεντρικών αρτηριών της πόλης, των συνοικιών και των Τοπικών Κοινοτήτων με χωριστά συνεργεία μηχανημάτων για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη παρέμβαση.

Όπως διαπιστώθηκε και κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων και επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμος βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο προγραμματισμού, συντονισμού και επιχειρησιακής ετοιμότητας, όσον αφορά το δικό του μηχανισμό, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για εκμίσθωση ιδιωτικών μέσων, αν χρειαστεί.

Ο κ. Παπαλός, κλείνοντας τη συνεδρίαση, ζήτησε απ’ όλους τους εμπλεκόμενους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα και να μην εφησυχάζουν από τα σχετικά ήπια χαρακτηριστικά της τρέχουσας χειμερινής περιόδου.