Παιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός

paideia_politismos_athlitismos

► Οκτώβριος 2013 : Υποτροφίες Αλεξόπουλου για το Πανεπιστημιακό έτος 2013 – 2014

Απρίλιος 2013 : Πρόγραμμα  Υποτροφιών DARMASISWA RI  (INDONESIAN SCHOLARSHIP PROGRAM)

 [ Οκτώβριος 2013 ]

Προκήρυξη των υποτροφιών

ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ Τ.Ε.Ι. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το Όργανο Διοίκησης και Διαχείρισης Υποτροφιών ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ προκηρύσσει δύο (2) υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές στην Καρδίτσα, μια (1) στο χώρο της Κτηνιατρικής Επιστήμης & μία (1) είτε στο χώρο της Διαιτολογίας και Διατοφής , είτε στο χώρο της Τεχνολογίας Τροφίμων, είτε στο χώρο της Τεχνολογίας Ξύλου και Σχεδιασμού Επίπλου, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Το ποσό εκάστης υποτροφίας θα ανέρχεται σε € 5.000 ετησίως, για όλη την διάρκεια των σπουδών μέχρι και την περάτωση τους.
Ο βαθμός εισαγωγής του υποψηφίου θα πρέπει να ανήκει στο ανώτερο 10% των εισακτέων του Τμήματος καταλαμβάνοντας έως και την τρίτη θέση του εισαγωγικού πίνακα.  
Η χορήγηση υποτροφίας για προπτυχιακές σπουδές στην Καρδίτσα αφορά υποτρόφους που έχουν εγγραφεί και πραγματοποιούν τις σπουδές τους στην Καρδίτσα.

Αιτήσεις έως 15 Νοεμβρίου 2013

Πληροφορίες

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ
Αρτεσιανού 1 Καρδίτσα
τηλ.: 24413 50712
fax : 24413 50721
Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.dimoskarditsas.gov.gr
 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΛΟΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
1. Αίτηση Υποτροφίας
2. Υπεύθυνη Δήλωση
3. Δικαιολογητικά Υποψηφίων Υποτρόφων

 

 

 


[ Απρίλιος 2013 ]

Πρόγραμμα  Υποτροφιών DARMASISWA RI  (INDONESIAN SCHOLARSHIP PROGRAM)

Η   Κυβέρνηση  της   Δημοκρατίας  της   Ινδονησίας,  προσφέρει  κάθε  χρόνο  την  Υποτροφία  Darmasiswa, ένα  μη- πτυχιακό  πρόγραμμα  που απευθύνεται  σε όλους  τους ξένους  σπουδαστές  από φιλικές  χώρες που επιθυμούν να σπουδάσουν  Ινδονησιακή  γλώσσα, τέχνες  μουσική  και δημιουργία  χειροτεχνημάτων.

visa-servicesΒασικός  σκοπός της υποτροφίας  Darmasiswa  είναι να καλλιεργήσει  και να  ενθαρρύνει  το ενδιαφέρον για την γλώσσα  και τον  πολιτισμό  της Ινδονησίας  και  παράλληλα να δημιουργήσει  ισχυρότερους  δεσμούς  με τις φιλικές  χώρες,  η Κυβέρνηση της  Δημοκρατίας  της Ινδονησίας,  για  άλλη  μια  φορά,  προσκαλεί  αλλοδαπούς  σπουδαστές  να  συμμετάσχουν  στο  πρόγραμμα, σε διάφορα  πανεπιστήμια  της  Ινδονησίας.

Το  πρόγραμμα  Darmasiswa   είναι ουσιαστικά  ένα  ‘’μη-πτυχιακό ’’  πρόγραμμα,  με εξάμηνη  ή  ετήσια  διάρκεια.

ΟΙ  συμμετέχοντες  μπορούν  να  επιλέξουν  μέσα  από τα  παρακάτω  προγράμματα   Bahasa    Indonesia (Ινδονησιακή   Γλώσσα),   Karawitan  (παραδοσιακή  τέχνη  με gamelan),  Seni   Tari (παραδοσιακός  χορός),  Seni  Kriya  (τεχνουργήματα),  Seni  Rupa  (ζωγραφική), Seni  (Τέχνες),  Seni  Musik (παραδοσιακή  μουσική), Kerajinan (τεχνουργήματα), Pedalangan (θέατρο σκιών), Seni Batik (η τέχνη  δημιουργίας  batik),  Budaya  dan  Seni  tradisional (παραδοσιακή  κουλτούρα  και  τέχνη), Kuliner (η τέχνη της  μαγειρικής),  σε 45 πανεπιστήμια  σε  όλη τη  χώρα.

Προσόντα  υποψηφίου  και  προϋποθέσεις

1.  Να  συμπληρώσει  το έντυπο  αίτησης.
2.  Ηλικία κάτω των 35 ετών.
3.  Να έχει ολοκληρώσει σχολή  της μέσης εκπαίδευσης  ή  ισοδύναμη  σχολή.
4.  Να έχει αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας.
5.  Καλή κατάσταση υγείας, που αποδεικνύεται από Ιατρικό Πιστοποιητικό.
6.  Έγχρωμες φωτογραφίες  διαβατηρίου (5 τεμάχια).
7.  Ολοσέλιδο  αντίγραφο  του διαβατηρίου που να ισχύει για  τουλάχιστον 18  μήνες από την  ημερομηνία  άφιξης  στην Ινδονησία.
8.  Δυνατότητα  επικοινωνίας στα  αγγλικά  και έστω  βασική γνώση του τομέα που ενδιαφέρεται.

 

Χρονοδιάγραμμα  της υποτροφίας  Darmasiswa :

1.  Άνοιγμα της  εγγραφής : Δεκέμβριος.
2.  Τέλος  χρόνου εγγραφής : τέλος  Φεβρουαρίου.
3.  Επιλογή  των  εγγράφων:  Μέσα  Απριλίου  κάθε  χρόνο.
4.  Προσανατολισμός: 1η  εβδομάδα  του  Αυγούστου  κάθε  χρόνο.
5.  Ακαδημαϊκό  Πρόγραμμα:  Ξεκινάει  Αύγουστο / Σεπτέμβριο κάθε χρόνο.
penari-bali-cantik-300x268

Οι  συμμετέχοντες στο  πρόγραμμα δεν  επιτρέπεται να διεξάγουν έρευνα ή να εμπλακούν  σε  πολιτικές  και / ή εμπορικές  δραστηριότητες,  που  θα  έχουν  ως πιθανό  αποτέλεσμα την  αποσταθεροποίηση  των προγραμμάτων  ή το προσωπικό τους  κέρδος / ωφέλεια.

Η  υποτροφία  περιλαμβάνει  απαλλαγή   από  τα δίδακτρα  και  μηνιαίο  επίδομα  2.000.000 Ρουπίες (περίπου 165 Ευρώ).
Το  επίδομα  λειτουργεί ως βοήθημα για  να καλυφθούν  έξοδα για σίτιση, μεταφορικά, υλικά, βιβλία, και  ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη.

Η υποτροφία  δεν καλύπτει  διαμονή ή σίτιση, ασφάλιση  υγείας  ούτε  αεροπορικό εισιτήριο  μετ’  επιστροφής  για Τζακάρτα.

ΟΙ αιτήσεις όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν παραληφθεί  από  το Υπουργείο Παιδείας της Ινδονησίας το αργότερο μέχρι το τέλος  Φεβρουαρίου  μέσω της Πρεσβείας της Ινδονησίας στην Αθήνα.  Για περισσότερες πληροφορίες  οι  ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επικοινωνήσουν με το Πολιτιστικό τμήμα της Πρεσβείας, την κα. Dyah  Susilowati,  τηλ.  210-6774692  εσ.  121.

http:// darmasiswa.diknas.go.id
http://indonesia.gr