Να μείνουν όλα τα τμήματα του ΤΕΙ στην Καρδίτσα ζήτησε ο Κ. Παπαλός

papalos-kwstasΣτη Λάρισα μετέβη σήμερα Τρίτη με δικιά του πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κώστας Παπαλός προκειμένου να παρευρεθεί στη Γενική Συνέλευση των καθηγητών του Τ.Ε.Ι. όπου συζητούνταν το Σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” που αυτή την περίοδο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Λάρισας κ. Θεόδωρος Τσιρίκογλου υποδέχθηκε τον κ. Παπαλό, αλλά του ζήτησε ευγενικά να προχωρήσει μόνο σε τοποθέτηση σχετικά με το θέμα και να μην συμμετάσχει στη συζήτηση, καθώς σε αυτήν δεν κλήθηκε κανένας αιρετός, ή εκπρόσωπος φορέων.

Ο κ. Δήμαρχος σεβόμενος την διαδικασία δέχθηκε την παράκληση του Προέδρου και κατέθεσε στη Γ.Σ. το αίτημα του Δήμου και όλων των Καρδιτσιωτών για απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Τμημάτων Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου-Επίπλου, Τεχνολογίας Τροφίμων, Διατροφής-Διαιτολογίας στην Καρδίτσα.

Ο κ. Παπαλός ζήτησε από τη Γ.Σ. η απόφαση που θα λάβει να τάσσεται αλληλέγγυα στην μεγάλη προσπάθεια των τοπικών φορέων για διατήρηση των τεσσάρων Τμημάτων στην πόλη μας, τα οποία όπως είπε δημιουργήθηκαν και ισχυροποιήθηκαν εξαιτίας συνεχών κοινών αγώνων και της στενής συνεργασίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

“Όλα αυτά τα χρόνια έχουν σφυρηλατήσει δυναμικές συνέργειες με επιχειρήσεις, επαγγελματίες και παραγωγούς, ενώ επέτυχαν σημαντικές επαφές και συνεργασίες με Ιδρύματα του εξωτερικού. Είναι απολύτως απαραίτητη η λειτουργία τους για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, όπως εξίσου απαραίτητη για όλη τη Θεσσαλία είναι και η παραμονή του Τμήματος Πληροφορικής στη Λάρισα” τόνισε ο κ. Δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιρίκογλου υπογράμμισε ότι το Τ.Ε.Ι. Λάρισας νοιάζεται το ίδιο για όλα τα Τμήματά του και λαμβάνει υπόψιν όλες τις απόψεις που κατατίθενται.

Επισήμανε ακόμη ότι είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι υπάρχει κάποια αντιπαλότητα, τονίζοντας ότι το Τ.Ε.Ι. δεν κάνει διακρίσεις σε κανένα από τα “παιδιά” του, παρά εξετάζει τα υπάρχοντα δεδομένα με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια.

Να σημειωθεί ότι κατά την παρέμβαση του Δημάρχου Καρδίτσας, στην αίθουσα της Γ.Σ. του Τ.Ε.Ι. βρίσκονταν και αντιπροσωπεία των σπουδαστών του Παραρτήματος Καρδίτσας, οι οποίοι δια εκπροσώπου τους εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους, όπως και έντονο προβληματισμό για το μέλλον, ιδιαίτερα αυτών που φοιτούν στο τελευταίο, ή προτελευταίο έτος σπουδών.