Κων. Παπαλός: “Σημαντικός ο ρόλος και το έργο της ΔΕΥΑ Καρδίτσας”

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 6/2 στα γραφεία της επιχείρησης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην πίτα έκοψε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. παρουσία των εργαζομένων, στους οποίους ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία.

Επισήμανε πάντως ότι το 2013 θα είναι μία δύσκολη χρονιά και απαιτείται μεγιστοποίηση της προσπάθειας όλων για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα, αλλά και ευαισθησία έναντι του κοινωνικού συνόλου που δοκιμάζεται από την κρίση.

Ο κ. Παπαλός εξήρε το έργο που επιτελεί από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα η ΔΕΥΑΚ και οι εργαζόμενοι της, το οποίο πιστοποιείται από τις άριστες υποδομές σε επίπεδο δικτύων ύδρευσης, ομβρίων και αποχέτευσης που διαθέτει η πόλη και οι Κοινότητες της περιοχής ευθύνης της επιχείρησης και των υπηρεσιών που παρέχονται στους δημότες.

Επισήμανε επίσης οτι η ΔΕΥΑΚ είναι μια από τις καλύτερες ΔΕΥΑ της χώρας και μια οργανωμένη υπηρεσία του Δήμου που ξέρει να εργάζεται και λειτουργεί απρόσκοπτα, χωρίς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, “παρεμβάσεις παλαιοκομματικού τύπου από την Διοίκηση του Δήμου”.

Όσον αφορά τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ο κ. Παπαλός, – ο οποίος συμμετέχει και στο ΔΣ της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. – αναγνώρισε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και ρόλο των ΔΕΥΑ και διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους οτι οι θέσεις της Ένωσης ταυτίζονται με τις θέσεις και τις διεκδικήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων.

Υπογράμμισε τέλος οτι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε λογική απώλειας του δημοτικού- δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα των επιχειρήσεων ύδρευσης που υποστηρίζεται από μια μικρή μερίδα συναδέλφων του.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Δ/ντης της ΔΕΥΑΚ κ. Χρ. Καρελάς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των ΔΕΥΑ της Π.Ε. Καρδίτσας και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ κ. Γ. Καπράνας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, επισημαίνοντας πάντως οτι η συνεχής μείωση του προσωπικού λόγω των συνταξιοδοτήσεων και της απουσία νέων προσλήψεων δημιουργεί εμπόδια στη λειτουργία της και απαιτείται η δρομολόγηση συνολικών λύσεων από την Πολιτεία που πρέπει να αντιληφθεί τον ιδιαίτερο όσο και σημαντικό ρόλο των ΔΕΥΑ.

Διαβεβαίωσαν πάντως ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τους δημότες.