Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «Μαίρη Ιωαννίδου»

xoreutiko-1

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «Μαίρη Ιωαννίδου»

Ο Δήμος της Καρδίτσας καθιέρωσε το 1995 ένα χορευτικό παραδοσιακό γκρουπ που ονομάστηκε "Μαίρη Ιωαννίδου" ανήκοντας στο Δημοτικό Λαογραφικό Mουσείο σκοπεύοντας να διδάξει στα παιδιά της πόλης μας τους τοπικούς χορούς και χορεύοντας επίσης σε όλη την Ελλάδα.
'Εχοντας πάνω από 400 χορευτές στις ειδικευμένες ομάδες για τα μικρά παιδιά, τους εφήβους και τους ενηλίκους, το Δημοτικό Χορευτικό συμμετέχει στα διεθνή φεστιβάλ από την ημέρα που καθιερώθηκε, στην Ελλάδα καθώς επίσης και στο εξωτερικό, αντιπροσωπεύοντας την πόλη μας.
Από το πρώτο έτος λειτουργίας του οργανώνει Φεστιβάλ Διεθνών Παιδικών Παραδοσιακών Χορών για τα παιδιά ηλικίας 10 έως 16 έτη και καθιέρωσε ένα πολιτιστικό σύνταγμα για την πόλη μας και το νομαρχιακό διαμέρισμά μας.
Ο δάσκαλος χορού για όλες τις ομάδες είναι ο κ. Παναγιώτης Xατζιάρας και αρμόδιος για τα κοστούμια είναι η Ελένη Λάππα.
xoreutiko-4
  Προφίλ
xoreutiko-damasi-2013

xoreutiko-3'Εδρα μας η Καρδίτσα, πρωτεύουσα του Νομού Καρδίτσας, στην οποία δεσπόζει το ιστορικό πάρκο "Παυσίλυπο". Αξιόλογα τα νεοκλασικά κτίσματα που έχει καθώς και η Δημοτική Αγορά της. Έντονη είναι η πολιτιστική της κίνηση. Κυρίαρχο πληθυσμιακό στοιχείο του κάμπου είναι οι Καραγκούνηδες με το μοναδικό πολιτισμό και τη σπουδαία λαϊκή παράδοσή. Η πόλη της Καρδίτσας με πάνω από 45.000 κατοίκους, απλώνεται στη μέση του κάμπου της Δυτικής Θεσσαλίας με την ήρεμη ομορφιά της και την θαυμάσια ρυμοτομία της.

Από το έτος Ιδρύσεως μας έως τώρα, τόσο τα παιδικά τμήματα όσο και τα τμήματα των ενηλίκων παρουσίασαν ένα αξιόλογο δείγμα της χορευτικής τους δουλειάς στον Ελληνικό χώρο (Κομοτηνή, Σαλαμίνα, Πάρος, Λαμία κ.α) καθώς και στο εξωτερικό (Γιουγκοσλαβία, Οχρίδα, Βουλγαρία,Τσεχία, Ρουμανία κ.α) με άριστες εντυπώσεις και διακρίσεις σε διάφορα φεστιβάλ. 

Το βασικό μας ρεπερτόριο είναι οι χοροί της Θεσσαλίας. Επίσης παρουσιάζουμε χορούς απ' όλη την Ελλάδα (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη, Πόντος, Νησιά, κ.α).xoreutiko-6

xoreutiko-2

Το Δημοτικό Χορευτικό "Μαίρη Ιωαννίδου" λειτουργεί στο χώρο του ΚΑΠΗ Καρδίτσας που βρίσκεται στην Πάροδο Διάκου & Νικηταρά καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής .

Πληροφορίες : κα Ελένη Λάππα

Τηλέφωνο: 24410 – 27783 
Τηλ. & Φαξ. : 24410 – 27773

e-mail :  lappahelena@hotmail.com ,  lappagr@gmail.com