Δημοτική Φιλαρμονική Καρδίτσας

filarmoniki-00
filarmoniki-09 Η ίδρυση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρδίτσας χρονολογείται το 1901 σύμφωνα με μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό. Περνώντας από διάφορα στάδια άρχισε να λειτουργεί με τη σημερινή της μορφή από το 1965.
Οι δραστηριότητες της αρκετές. Συμμετέχει σε όλες τις θρησκευτικές και εθνικές εκδηλώσεις της πόλης μας. Ο ρόλος και ο στόχος της όμως δεν περιορίζονται μόνο σ΄αυτό. Με το σκεπτικό ότι η Φιλαρμονική δεν είναι μόνο για παρελάσεις και λιτανείες γίνεται προσπάθεια ν ανοίξουν άλλοι δρόμοι και ορίζοντες. Η Φιλαρμονική έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις σ όλη την Ελλάδα (Ν.Φιλαδέλφεια,Σίνδος,Καλαμαριά,Αράχωβα,Λευκάδα, Χαλκιδική,Θεσσαλονίκη κ.α) καθώς και στο εξωτερικό σε Φεστιβάλ Φιλαρμονικών (Βουλγαρία-1997 ως εκπρόσωπος της χώρας μας σε φεστιβάλ Φιλ/κών στο Βέλιγκραντ,καθώς και στις χώρες Ουγγαρία και Γερμανία). 
Επίσης η Φιλαρμονική μαγνητοσκόπησε για την ΕΤ3 μουσική με προορισμό το κοινό του απόδημου ελληνισμού της Αυστραλίας.
Πρώτος μαέστρος της Φιλαρμονικής υπήρξε ο Ιωάννης Τζικούδης που επί σειρά ετών δίδαξε τη μουσική τέχνη στους σημερινούς κορυφαίους μουσικούς της Φιλαρμονικής, ενώ από το 1986 την ευθύνη έχει ο Αρχιμουσικός Νικόλαος Μπανιάς.
Η Φιλαρμονική προσφέρει δωρεάν μουσική παιδεία σε μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου, και του λυκείου.
Βασικός παράγοντας των επιτυχιών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δ.Καρδίτσας είναι η συνεργασία του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Αρχιμουσικό και τους μουσικούς εκτελεστές της Φιλαρμονικής.
 
filarmoniki-01 filarmoniki-02
filarmoniki-03 filarmoniki-04
OLYMPUS DIGITAL CAMERA filarmoniki-10
filarmoniki-06 filarmoniki-07